It's better to get stabbed and be alive, than to get stabbed and be dead.

- Michael Lund Nielsen

Over ons

Over Krav Maga Praesidium

Weerbaarheid is een noodzakelijke vaardigheid. Het staat dan ook centraal bij Krav Maga. De-escalerend optreden is een belangrijk onderdeel van de trainingen. Als dit niet werkt, dan leer je op doeltreffende wijze een aanvaller uit te schakelen. De eerste stap is vluchten, want het doel is veilig wegkomen. Dit leer je van twee specialisten. Mike die als politieagent ervaren heeft hoe een situatie uit de hand loopt. Hij werkt dus samen met jou aan het herkennen en erkennen van potentiële risico's. André is als ondernemer zeer gefocused op het behalen van doelen. Deze focus brengt hij over op zijn studenten.

Je leert bij Krav Maga Praesidium niet alleen technieken, maar ook mentale weerbaarheid. Zelfvertrouwen staat aan de basis van een weerbare en krachtige persoonlijkheid. Je leer niet alleen op fysieke wijze jezelf in veiligheid te brengen, maar ook de situatie op tijd te herkennen en te ontwijken. In de lessen komt ieders verhaal bij elkaar en trainen we samen ongeacht achtergrond of levensloop. Dit betekent dat iedere student de ruimte heeft om zijn of haar doelen te behalen. Iedereen heeft een stem en iedereen wordt gerespecteerd.

Krav Maga is een stevige sport. Het leert je immers op basis van realistische scenario's te handelen. Denk aan het verdedigen tegen een mes, of het afweren van een aanvaller die je bij de keel grijpt. Mike en André willen zeker zijn dat jij precies weet wat je moet doen in die situatie. Vindt je dat eng? Mooi, dan verwachten wij dat je dat aangeeft. Wij zijn er ook voor een goed gesprek. Want NEE zeggen is de eerste stap van weerbaarheid. Daar staan we voor en achter.

Zelfverdediging

Stel je voor, na een dag hard werken loop je in de parkeergarage van je bedrijf naar je auto toe. Plotseling word je, bij het openen van je autoportier, vanachter door iemand aangevallen die een mes op je keel zet. Je reageert snel en op agressieve wijze waarbij je jezelf verdedigt, het wapen afweert en de aanvaller uitschakelt. Dit is Krav Maga.

Krav Maga is zelfverdediging. De diverse technieken zijn echter zo ontwikkeld dat je niet alleen jezelf, maar ook anderen kunt beschermen tegen gewelddadige aanvallen. Krav Maga leer je óók om letsel bij anderen te voorkomen en aanvallers met gepast geweld uit te schakelen.

De zelfverdedigingstechnieken van Krav Maga zijn gericht op verdediging tegen een groot aantal gevaarlijke aanvallen, zowel gewapend als ongewapend. Bijvoorbeeld slaan, schoppen, wurggrepen en andere houdgrepen. Krav Maga is echter ook in te zetten bij scenario's met een hoger risico, of levensbedreigende situaties. Waarbij de aanvaller een wapen draagt, zoals bijvoorbeeld een honkbalknuppel, mes, pistool of zelfs een handgranaat.

Krav Maga basisregels

De verdedigingstechnieken en basisregels van Krav Maga zijn opgebouwd uit eenvoudige en natuurlijke bewegingen, die hoogst effectief zijn en eenvoudig te leren. Leerlingen worden deze principes en technieken aan de hand van diverse situaties bijgebracht; in een donkere omgeving zittend, liggend of onder andere omstandigheden waarbinnen zij zich dienen te verdedigen en waarbij hun bewegingsvrijheid ernstig wordt beperkt.

Kan je niet wachten om te starten?

Bekijk via onderstaande knop onze lesroosters. We hebben per deelnemersgroep een aantal vaste tijden. Wil je meer weten? Dan kan je ons altijd bellen!

Ben jij ook al helemaal opgewarmd?

Bekijk dan nu onze lessen en schrijf je direct in voor een kennismakingsles! Deze is altijd gratis en in een ontspannen sfeer.

Blog

Maak jezelf direct weerbaarder!

Sometimes the teacher, always the student
Sometimes the teacher, always the student

Sometimes the teacher, always the student

Sometimes the teacher, always the student

lesroosters

Bekijk ons rooster